matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szybkie równanie
anka:
oblicz !
5
√
160
5
√
1215
te dwie liczby są w ułamku
28 lis 00:37
Krystian:
5
√
160
= 2
5
√
5
5
√
1215
= 3
5
√
5
Resztę robisz sama
28 lis 01:00
pipa:
160 = 5*32 = 5* 2
5
1215 = 5*243 = 5*3
5
28 lis 03:28