matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ dziedzinę i zbadaj parzystosc funkcji f(x)= U{ 2x^2 1}{x}.PROSZE O POMOC
Mati:
2x
2
+1
Określ dziedzinę i zbadaj parzystosc funkcji f(x)=
x
13 gru 16:57
BiebrzaFun :
D=R\{0}
2(−x)
2
+1
2x
2
+1
f(−x)=
.=−
=−f(x) więc funkcja nieparzysta
−x
x
13 gru 17:02
Mati:
Dziekuje Ci bardzo
Bóg zapłac
13 gru 17:06
aaa:
f(x)
2 gru 20:59
Hajtowy:
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
2 gru 21:00