proszę o pomoc.
xxx: Podstawą graniastosłupa prostego jest trójkąt równoramienny prostokątny. Suma długości
wszystkich krawędzi jest równa(28+8√2)cm. Dwie przystające ściany boczne graniastosłupa są
kwadratami. Oblicz pole przekroju wyznaczonego przez przekątne tych kwadratów wychodzące z
jednego wierzchołka.
27 lis 20:25
Eta:

Z treści zadania : 7a+2a
√2= 28+8
√2 a(7+4
√2)= 4(7+2
√2) ⇒
a=4
ΔABC jest równoboczny o boku długości a
√2 = 4
√2
| | (4√2)2*√3 | |
P(ABC)= |
| = ............ =8√3 [j2] |
| | 4 | |
27 lis 20:43
Eta:
Poprawiam zapis ..... a(7+2√2)=4(7+2√2) ⇒ a=4
27 lis 20:49
Eta:
Następny .... przepisał i........... ni be, ni me, ni pocałuj .....
Więcej już takim nie pomogę
28 lis 00:18
xxx: Dziękuję!
28 lis 09:29