matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
limes
kąt:
lim
n
3
n
n−>
∞
27 lis 19:49
Janek191:
n
a
n
=
?
3
n
27 lis 20:11
Janek191:
lim a
n
= 0 n→
∞
1
2
3
1
4
,
,
=
,
, itd.
3
9
27
9
81
27 lis 20:13
kąt:
Ok, dzięki
a coś przed nawias da się tu wyciągnąć, czy tylko tak logicznie interpretując?
27 lis 20:20