pole figury
kasika:

Powyższy deltoid ma dwa boki długości 8. Oblicz pole zamalowanej figury.
27 lis 19:14
kasika: może chociaż mógłby ktoś powiedzieć czy nie brak tu jakiejś danej?
27 lis 19:24
===:
brak
27 lis 19:25
kasika: a zadanie było typu zamknięte i nic więcej mi się wydaje, że kąt już coś by dał
27 lis 19:28
ICSP: Możliwe odp ?
27 lis 19:29
kasika: Były 4 odpowiedzi 6000 coś tam. 2 tysiące i reszty nie pamiętam zadanie miało cztery odpowiedzi
a,b,c,d i zakreśl jedna prawidłową−nie potrafię tego rozwiązać ( klasa 2 LO)
27 lis 19:38
ICSP: | | 1 | |
P = |
| * 64 * sinα = 32sinα ≤ 32 |
| | 2 | |
P ≤ 32
27 lis 19:39
kasika: Niestety takiej odpowiedzi nie było były liczby całkowite i to OLBRZYMIE−niestety:(
27 lis 19:43
ICSP: Jedna musiała byc mniejsza od 32.
27 lis 19:44
27 lis 19:46
kasika: z katem to by była bajka
27 lis 19:50
ror:

pewnie takie
Latawiec ma wymiary podane na rysunku, α=30
o. Powierzchnia zacieniowanego trójkąta jest równa:
27 lis 19:50
Eta:
.... i wypadało by .......
27 lis 19:51
5-latek: Proszse o pomoc
===============
Obliczyc pole prostokąta o jednym boku 6cm . ma wyjść bardzo duza liczba ale nie wiem jaka
27 lis 19:57
Eta:
27 lis 19:59
ror: 
no co też można sobie pomyśleć
27 lis 19:59
ror: dałem nawet dodatkowy kąt, ktoś coś?
27 lis 20:01
kasika: Tak dam radę, że to było dzisiaj na sprawdzianie, zadań było 25, na 20 zamkniętych nie jestem w
stanie zapamiętać wszystkich odpowiedzi. Według mnie tam brakowało jakiejś danej tym bardziej,
że testy profesor układa sama i już kiedyś zdarzały się błędy za które przepraszała, więc
proszę bez zbędnych komentarzy, bo to kompletnie nic nie wnosi, chciałam się tylko upewnić od
MĄDZREJSZYCH że jest jakiś sposób ...hehe

27 lis 20:20
Eta:
27 lis 20:26