Ktoś coś?
1234: Czy dobrze zrobiłem ?
Wyznacz dziedzine.
A) y=log(x2−4) + √6−2x. Wyszło mi ze to jest x nalezy od (−nieskończonosci , −2) suma (2,3)
B) y= log1/2 [1−log2(x2−5x+6)] wyszlo mi ze x nalezy od ( 5−√3/2, 2) suma (3,
5+√3/2)
C) y=√logx(3−x) jakie to dac załozenia?
27 lis 13:08
J:
A) domnknij z prawej drugi nawias
27 lis 13:10
J:
C) jeśli x jest w podstawie to: x > 0 i x ≠ 1 i (x−3) > 0 i logx(x−3) ≥ 0
27 lis 13:12
J:
B) źle
27 lis 13:15
1234: C wychodzi ze x nalezy od ( 0,3> / {1} ?
27 lis 13:18
1234: W B zalozylem ze 1 − log2(x2−5x+6) > 0 i ze x2−5x+6>0
27 lis 13:19
J:
B) dobra ... nie policzyłem drugiego warunku
27 lis 13:21
1234: Czyli dobrze?
27 lis 13:22
1234: A czy C dobrze mi wyszło?
27 lis 13:23
J:
a czy x jest w podstawie ?
27 lis 13:23
1234: Tak
27 lis 13:24
1234: Zle mi chyba w B wyszlo
27 lis 13:25
1234: Ktos sprawdzi?
27 lis 14:15
J:
x ∊ (1,3) U (3,4)
27 lis 14:43
1234: To do B czy C?
27 lis 16:16
1234: Do B. Spoko dzieki
27 lis 16:20