Wyznaczenie asymtoty
FHA: e − do potęgi.. − jak coś

Mam wyznaczyć tylko asymptoty pionowe:
x → (−4)
−
x → (−4)
+
x → (4)
−
x → (4)
−
Odp. x=4 jest równaniem asymptoty prawostronnej
x= −4 jest równaniem asymptoty lewostronnej

?
27 lis 11:59
Janek191:

f(x) = e
−2x x2 −16
27 lis 12:16
FHA: to źle czy dobrze?
27 lis 12:19
Janek191:
Obie asymptoty są prawostronne.
27 lis 12:22
Janek191:
Źle − miało być napisane : lewostronne
27 lis 12:23
FHA: fakt, zgodnie z definicja
27 lis 12:26
FHA: mój bląd
27 lis 12:27