Idealne na piątek ;)
Niekochana: Oblicz.
Logtg40 * logtg41 *....* logtg49 * logtg50
27 lis 10:46
J:
= logtg40 + logtg41 + ..... logtg50 = 0
27 lis 10:51
Niekochana: Nie rozumiem
27 lis 10:53
J:
chyba powinno być : log(tg40*tg41*tg42*....*tg50) = ...
27 lis 10:55
Niekochana: W poleceniu mam tak jak napisalam ale jesli wyciagne lig przed nawias to to powstanie.
27 lis 10:57
J:
loga*logb ≠ log(a*b)
27 lis 10:58
Niekochana: Czyli : log(tg40 * tg41 *...* tg49 * tg50) = ?
27 lis 11:00
J:
moim zdaniem tak .. i wtedy = logtg40 + logtg41 + ... logtg50 = 0
27 lis 11:02
Niekochana: A np : log(tg90+...+tg90) czy nie?
27 lis 11:06
J:
nie ma wzoru na: log(a+b)
27 lis 11:06
27 lis 11:09
J:
przecież to jest dokładnie to, co napisałem 10:55
27 lis 11:15
Niekochana: Tam nie ma logtg42...
27 lis 11:30
J:
nie rozumiesz zapisu * ........* . kropki zastępują kolejne wyrazy
27 lis 11:33
Niekochana: Wiem xd ale po co wyciagac kolejne wyrazy?
27 lis 11:35
Niekochana: Bo raczej nie o to chodzi
27 lis 11:35
J:
po to , aby to wyrażenie obliczyć
27 lis 11:37
Niekochana: No to wyrazenie rowne 0
27 lis 11:46
J:
tak = 0
27 lis 11:47