matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Kruszonka:
Udowodnij, że: A) log↓
3
√
2
5 * log↓
√
125
. 8 = 3
27 lis 10:24
J:
1
1
wskazówka: log
3
√
2
5 =
oraz log
125
=
log
5
2
3
log
5
2
1/3
3
27 lis 10:34
J:
źle .. pomyłka
27 lis 10:36
Kruszonka:
Dziękuje za chęci ale już mnie oświeciło
27 lis 10:39