ciagłość i rozniczkowalność
jadzia: | | Rez2 | |
Dana jest funkcja f(z) = |
| dla z≠0 |
| | z2 | |
0 dla z=0
a) zbadac ciagłośc funkcji w punkcie z=0
b) zbadac rózniczkowalnośc w punkcie z=1
Czy ktos mógłby mi wytlumaczyc te dwa podpunkty na powyzszym przykladzie?
27 lis 09:32
jadzia: pomoze ktos?
27 lis 17:12
ror: | | x2−y2 | |
lim(x,y)→(0,0) |
| |
| | x2−y2+2xyi | |
dla x=y lim
(x,y)→(0,0)=0,
| | 3y2 | | 3 | |
a dla x=2y limy→0 |
| = |
| ≠0 |
| | 3y2+4iy2 | | 3+4i | |
funkcja nie jest ciągła w z=0
27 lis 17:55
ror: oj to x=y nie jest potrzebne
27 lis 17:57
jadzia: dziekuje bardzo. a sa jakies inne sposoby na takie zadania? no bo np gdyby byla ciągła to jak
to udowodnic?
27 lis 19:54
27 lis 22:01
jadzia: dzieki, ale szczerze liczylam na to ze gdzies znajde jakies przyklady z rozwiazaniem ale w
sieci pusto

a mogłbys mi moze wytlumaczyc homotetie na liczbach zespolonych? badz podac jakis przyklad z
rozwiazaniem?
29 lis 12:00
jadzia: Przepraszam ale musze sie upewnic, czy to zadanie napewno jest dobrze zriobione?
1 gru 19:13