matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
SmyQ:
f(x)=e
x
+x
e
+π
x
+x
π
f'(x)=e
x
+ex
e
−1 +0+πx
π
−1 tak to ma wygladać?
27 lis 01:20
Godzio:
(x
n
)' = nx
n−1
więc 2 i ostatnia źle (a
x
)' = a
x
lna więc tego też nie masz
27 lis 01:36