matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Baza podprzestrzeni
B0Z0N:
Określ bazę podprzestrzeni w przestrzeni R3: A = {(x, y, z) : x + y + z = a, a ∊ R}
27 lis 00:16
Godzio:
x = a − y − z y z x a 0 0 0 a 0 B = lin{ (0,a,0), (0,0,a) }
27 lis 00:18