2 | ||
(fog)(x)= | +3 dla x≠0 | |
x |
1 | ||
(gof)(x)= | dla x≠−3/2 | |
2x+3 |
2 | 1 | ||
+3 = | |||
x | 2x+3 |
1 | 2 | |||
a) ( f o g)(x) = f(g(x)) = f( | ) = | + 3 | ||
x | x |
1 | ||
(g o f)(x) = g ( f(x)) = g( 2 x + 3) = | ||
2 x + 3 |
2 | 1 | ||
+ 3 = | |||
x | 2 x + 3 |
2 + 3 x | 1 | ||
= | |||
x | 2 x + 3 |
1 | ||
(gogog)(x)= | , x≠0 | |
x |
1 | |
=2 | |
x |
1 | ||
x= | ||
2 |
1 | 1 | |||
( g o g o g)(x) = g(g(g(x))) = g(g( | )) = g( x) = | |||
x | x |
1 | |
= 2 | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |