Wykonaj wykres funkcji
zagubiony: wykonaj wykres funkcji
y=sgn [(x2 +5x)/(2x) −1]
y=sgn [(x2 −3x)/ (x) −1]
26 lis 23:40
zagubiony: niech ktos pomoze prosze
27 lis 01:48
zagubiony: ktos cos pomoze, blagam
27 lis 08:54
J:
1 gdy x > 0
y = sgn [x] = 0 gdy x = 0
− 1 gdy x < 0
a teraz dasz radę ?
27 lis 08:55
zagubiony: niestety nie wiem jak to zrobic, nie mam pojecia co dalej trzeba zrobic.

glupek ze mnie
27 lis 10:25
zagubiony: niestety nie wiem jak to zrobic, nie mam pojecia co dalej trzeba zrobic.

glupek ze mnie
27 lis 10:25
zagubiony: niestety nie wiem jak to zrobic, nie mam pojecia co dalej trzeba zrobic.

glupek ze mnie
27 lis 10:25
J:
| | x2+5x | | 1 | |
badaj znak wyrażenia: |
| i x ≠ |
| |
| | 2x − 1 | | 2 | |
czyli: naszkicuj funkcję: y = x(x+5)(2x−1) i badaj znak
27 lis 12:12
J:

tutaj masz szkic ...
27 lis 12:15