n− wygrywajace
30=Ω
| n | 1 | |||
P | = | |||
| 30 | 29 |
| n | n−1 | |||
P(w)= | * | |||
| 30 | 29 |
| 1 | n | n−1 | |||
= | * | ||||
| 29 | 30 | 29 |
| 1 | n2−n | ||
= | |||
| 29 | 870 |
bedze rownianie kwadratowe dosc duze liczby mi tutaj wyszly wiec nie wiem
napewno
czy to good jest
Ale jakie jest prawdopodobieństwo że w drugim losowaniu bedzie przegrany los
jeżeli najpierw był wygrany?
Ale jakie jest prawdopodobieństwo że w drugim losowaniu bedzie przegrany los
jeżeli najpierw był wygrany?
| n | 30−n | |||
P(wn)= | * | |||
| 30 | 29 |