matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
xxxy:
Wyznacz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych kątaα, ∊<0,2π> a) ctgα= 3
3
7
b) tgα= −5/12
26 lis 21:19
Frost:
sinα
cosα
Korzystasz z sin
2
α+cos
2
α=1 tgα=
ctgα=
cosα
sinα
26 lis 21:21