matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc bede bardzo wdzieczny
kuba:
5
x
− 5
3
−
x
> 20
13 gru 16:20
kuba:
poolecenie jest rozwiazac równanie
13 gru 16:20
BiebrzaFun :
5
3
5
x
−
−20>0
5
x
5
x
=k
5
3
k−
−20>0/*k
k
k
2
−20k−125>0 Δ=400+500=900
√
Δ
=30 k
1
=−5<0 k
2
=25 5
x
=25 x=2
13 gru 17:16