Kolejny przykład z granic ;) - proszę o sprawdzenie
FHA: Kolejny przykład z granic

− proszę o sprawdzenie
lim
n →
∞
| | 3n−6 | | 3n+4−4−6 | | −10 | |
( |
| )5−2n = ( |
| )5−2n = (1+ |
| )5−2n = |
| | 3n+4 | | 3n+4 | | 3n+4 | |
........ [e
−10]
−2/3 = e
20/3
26 lis 19:48
jakubs:
26 lis 19:50
FHA: Jakub, w głowie liczysz?
26 lis 19:52
FHA: Nie no, dzięki
26 lis 19:54
jakubs: Trzeci semestr matematyki na studiach robi swoje
26 lis 19:56
FHA: Haha, gdzie studiujesz i co?
26 lis 20:00
jakubs: AGH WFiIS Informatyka Stosowana
27 lis 09:22