Oblicz
magda: Na parterze szeciopietrowego bloku wsiadło do windy 5 osób.Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia:
kazda osoba wysiadzie na innym piętrze.
26 lis 19:43
Janek191:
To zadanie było wczoraj.
26 lis 20:37
Mila:
|Ω|=6
5
|A|=6*5*4*3*2
| | 6*5*4*3*2 | | 5*4 | | 20 | | 5 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 65 | | 63 | | 216 | | 54 | |
26 lis 20:44
PW: magda, w lewym górnym rogu jest wyszukiwarka. Czasami wystarczy (w miarę inteligentnie)
wpisać jedno słowo z treści zadania, żeby natrafić na stare rozwiązania tego lub podobnego
zadania.
Spróbuj np. wpisać
parterze
albo
bloku.
26 lis 20:50