nie mam pojecia co z tym zrobic wytlumaczy ktos?
jurand: 1 zadanie
Obrazem wykresu funkcji f(x)= 1−x1+x dla x róznych od −1 i 0, jest wykres funkcji
g(x)=f(1x) w symetrii względem
a) osi OX
b) osi OY
c)początku układu współrzędnych
d) prostej y=x
2 zadanie
Niech funkcja y= f(x) oznacza pole trójkąta równoramiennego o kącie między ramionami równym 2x.
Prawdą jest że
a) dziedziną funkcji jest przedział (0,liczba pi)
b) funkcja ma największą wartość dla x=liczba pi2
c) funkcja ma największa wartość dla x=liczba pi4
d) f(liczba pi3)>f(liczba pi3)
26 lis 19:20
PW:
| | 1 | | | | x − 1 | |
g(x) = f( |
| ) = |
| = |
| |
| | x | | | | x + 1 | |
− masz określić która z wymienionych symetrii przekształca wykres f na wykres g.
26 lis 19:51
jurand: czyli odpowiedz a, osi OX ? jeżeli tak to mógłbyś powiedzieć czemu? w ogóle tego nie ogarniam
26 lis 19:56
26 lis 20:04