8− x3 | ||
a) lim(x−>2) | ||
12−3x2 |
x2−2x−8 | ||
b) lim(x−>−2) | ||
x2−x−6 |
x3−1 | ||
c)lim(x−>1) | ||
4x2−7x+3 |
9x2−1 | ||
d) lim(x−>13 | ||
3x2+2x−1 |
25x−x3 | ||
e)lim(x−>5) | ||
x2−4x−5 |
x3+3x2−4x | ||
f)lim(x−>−4) | ||
x2+7x+12 |
16x3−2 | ||
g)lim(x−>12 | ||
8x2−6x+1 |
23 − x3 | ( 2 − x)*(4 + 2 x + x2) | |||
a) f(x) = | = | = | ||
3*( 4 − x2) | 3*( 2 − x)*( 2 + x) |
4 + 2 x + x2 | ||
= | ||
3*( 2 + x) |
4 + 2*2 + 22 | 3*4 | |||
lim f(x) = | = | = 1 | ||
3*( 2 + 2) | 3*4 |
(x − 4)*(x + 2) | x − 4 | |||
b) f(x) = | = | |||
( x −3)*( x +2) | x − 3 |
− 2 − 4 | 6 | |||
lim f(x) = | = | |||
− 2 − 3 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |