Zapisz za pomocą odpowiedniej potęgi liczby 10
Mati: Zapisz za pomocą odpowiedniej potęgi liczby 10
a) 2014,1020
b) 71 000 000
Proszę o pomoc
26 lis 19:18
Janek191:
b)
71 000 000 = 7,1*107
26 lis 19:19
Janek191:
W a) są dwie liczby, czy jedna ?
26 lis 19:20
Mati: hmm tak mam przykład zapisany przez nauczyciela więc chyba jedna
26 lis 19:28
Mati: ?
26 lis 19:34
Janek191:
Wg mnie są dwie
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
2 014 = 2,014* 10
3
1 020 = 1,02 * 10
3
26 lis 19:37
Mati: ok, dziękuję
26 lis 19:40