matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Asymptotami wykresu funkcji
milchnik:
Asymptotami wykresu funkcji f(x)=
1
x−1
+
1
2x+1
−
3
(x−1)(2x+1)
są proste o równananiach a) x=1, y=−
1
2
b) x=−
1
2
, y =0 c) x=1, y=−3 d) x=−
1
2
, y =−3
26 lis 19:03
Janek191:
Odp. b)
26 lis 23:20