matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoze ktos?
milerson:
Do wykresu funkcji f(x) =
ax+3
x−b
, gdzie a>0 i b>0 należą punkty A=(1,−1) i B=(
3
2
a, −3). Wtedy a) a=3 i b=1 b) a=2 i b=6 c) a=4 i b=8 d) a=3 i b=7
26 lis 18:58