matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Robert:
Wyprowadź wzór: a) |cos
α
2
|=
√
1+cosα
2
b)|sin
α
2
|=
√
1−cosα
2
Pomoże ktoś rozwiązać? Jak mam to zrobić, czym się kierować?
26 lis 18:31
Benny:
α
α
cosα=cos2*
=2cos
2
−1
2
2
Dasz rade teraz?
26 lis 18:35