Liczba miejsc zerowych funkcji f(x) ???
kinga: f(x)= (x−4) 2 +9
26 lis 18:29
Aga1.: nie ma
26 lis 18:30
Janek191:
f(x) = x
2 − 8 x + 16 + 9 = x
2 − 8 x + 25
Oblicz Δ
26 lis 18:30
Janek191:
W = ( 4; 9 ) oraz a = 1 więc nie ma miejsc zerowych.
26 lis 18:31
Tadeusz:
prabolka uśmiechnięta ... y
min=9 ... to jakie miejsca zerowe
26 lis 18:32
kinga: (x−4) 2 = −9 , − równanie sprzeczne .
Dlaczego ?bo L strona nie równa się P ?
26 lis 19:07
5-latek: bo (x−4)2 jest zawsze nieujemne
26 lis 19:09
Aga1.: Nie ma liczby rzeczywistej , której kwadrat równałby się −9
26 lis 19:10
kaska: Dziękuje
26 lis 19:11
Eta:

Ile tu widzisz miejsc zerowych?
26 lis 21:43