reguła de l'Hospitala
Sylwia: stosując regułę de l'Hospitala obliczyć granice funkcji .
czy oznacza to że najpierw muszę policzyć pochodną funkcji żeby móc potem policzyć jej granicę
licząc granicę pochodnej ?
chciałam się upewnić
26 lis 15:28
J:
nie ... liczysz pochodne funkcji oddzielnie i liczysz granice
| | f(x) | | f'(x) | |
lim |
| = lim |
| |
| | g(x) | | g'(x) | |
26 lis 15:30
Sylwia: ok osobno
utknełam na pochodnej e−x = ?
bo ex pochodna = ex a w tym przykładzie powyżej ?
26 lis 15:36
J:
f'(x) = −e−x
26 lis 15:36
Sylwia: dziękuję
26 lis 15:37
26 lis 15:41
Sylwia: 
26 lis 15:41
J:
26 lis 15:41
ICSP:
26 lis 15:42