matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzory skroconego mnozenia
gamon:
liczby zespolone (−1−j)(−1−j) czy to sie rowna (−1−j)
2
i czy wynik (−1−j)(−1−j)(4+7j) = −14+8j czy 14−8j
26 lis 15:05
J:
(−1 − i)
2
= (1+ i)
2
= 2i 2i(4+7i) = 8i −14
26 lis 15:09