matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie prosze
Ania - proszę o pomoc:
Mam to na jutro, a nie mam pojęcia jak to zrobić
Dane są zbiory. Wyznacz A ∩ B ∩ C
sinx
A = { x ∊ R:
> 0 ⋀ x∊<−π,π> }
x
B = { x ∊ R: 2
x
+ 2
x + 1
+ 2
x + 2
< 56 } C = { x ∊ R: log(10 − 3x − x
2
) ≤ 1 }
13 gru 15:54