rozpiska
K: Może mi to ktoś rozpisać?
(4− √15)−¹
26 lis 09:42
J:
już Ci napisałem wczoraj
26 lis 09:43
K: Ja rozpisałam, ale nadal nie wiem czy dobrze
26 lis 10:25
J:
dawaj wynik
26 lis 10:26
K: (4 − √15) −1 =( 4 − √3 x √5) do potęgi−1 = ( 4 – 1,732 x 2,236)do potęgi −1 = ( 4 – 3,873)do
potęgi−1 = (0,127) do potęgi−1 = (127/1000) do potęgi −1 = 1000/ 127 do potęgi +1 = 7,874
26 lis 11:40
J:
| | 1 | | 4+√15 | | 4+√15 | |
= |
| = |
| = |
| = 4 + √15 |
| | 4−√15 | | (4−√15)(4+√15) | | 16 − 15 | |
26 lis 11:44