matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cyklometryczne
Cześć!:
Jak narysować wykres takiej funkcji?
4x−3
f(x)= π−arcsin
2
26 lis 03:53
J:
1) Dziedzina 2) f(x) = arcsin(2x) 3) f(x) = arcsin(2x − 3/2) 4) f(x) = −arcsin(2x − 3/2) 5) f(x) = −arcsin(2x − 3/2) + π
26 lis 08:14