Elementy wyróżnione w zbiorze.
xyz: hi. Mam problem z takim zadankiem.
Wyznacz majoranty i minoranty zbioru, A={argz<=pi/4}.Czy istnieje infA,supA,maxA,minA? Czy
można wskazać element największy i najmniejszy?
25 lis 23:38
PW: Definicja
A={argz<=pi/4}
jakaś taka "wątpliwa".
25 lis 23:48
xyz: Może dziwna ale to jest jedno z zadań, a raczej podpunkt ze starego kolokwium od ćwiczeniowca z
którym mam algebre.
25 lis 23:51
xyz: Ew źle to przekształciłem, bo pierwotna wersja to A={argz<=arg(1+i)}
25 lis 23:51