e
TMS: oblicz pochodną
lntgx
czy to będzie
1/tgx *1/cos2x ?
25 lis 23:06
ICSP: Jest dobrze, ale możesz pokusić się o sprowadzenie do prostszej postaci.
25 lis 23:07
asdf: = ctgx * 1/cos2x = tgx
25 lis 23:20
Janek191:
?
25 lis 23:21
TMS: asdf mógłbyś to rozpisać ?
25 lis 23:26
25 lis 23:26
25 lis 23:28
asdf: sorry, masz ok − ja juz dawno matmy nie tykalem i pomylilo mi sie

bedzie juz jakies 2 lata!
25 lis 23:28
TMS: ICSP z tego co ja napisałem da się na Twoje przekształcić ?
25 lis 23:32
ICSP: da się.
25 lis 23:34
J:
| 1 | | 1 | | cosx | | 1 | | 1 | |
| * |
| = |
| = |
| = |
| = |
| tgx | | cos2x | | sinx*cos2x | | sinx*cosx | | | |
26 lis 11:10
asdf: albo w druga strone:
| 2 | | 2 | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| sin(2x) | | 2 | | sinxcosx | | sinxcosx | |
26 lis 18:26