matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
plplol:
Oblicz:
|8−4
√
2
|
a)
−2
b)|3−
√
3
| * |2
√
3
−4}
25 lis 23:05
Janek191:
8 − 4
√
2
a) ... =
= − 4 + 2
√
2
−2
25 lis 23:13
Janek191:
b) ... = ( 3 −
√
3
)*[ − ( 2
√
3
− 4)] = ( 3 −
√
3
)*(4 − 2
√
3
) = dokończ
25 lis 23:15