matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Pawel:
Poproszę o pomoc
Oblicz granicę: n→
∞
√
4
n
+ 1
/
3
√
8
n
25 lis 22:15
Janek191:
√
4
n
+1
√
4
n
+ 1
a
n
=
=
=
√
1 +
1
4
n
3
√
8
n
2
n
więc lim a
n
= 1 n→
∞
25 lis 22:23
Pawel:
Dzięki!
25 lis 22:25