matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
aaddaa:
w ciagu arytmetycznym a
1
=3 , r=−
2
5
.ile rowna sie szesnasty wyraz tego ciagu?
13 gru 15:44
M:
1 maj 21:02
Podstawy Geometrii:
a
n
=a
1
+(n−1)*r a
1
=3
2
r=−
5
n=16
1 maj 21:04