c
aaddaa: srednia arytmetyczna liczb a,b,c,d,22 jest rowna 14, zatem srednia arytmetyczna liczb a,b,c,d
ile jest rowna?
13 gru 15:29
Silwest: a+b+c+d+22=70
a+b+c+d=48
I nie wiem czy dobrze mysle ale chyba trzeba wyliczac kazda z liczb czyli np
a=48−b−c−d
i pozniej podstawiac ale nie wiem naprawde xD
13 gru 15:36
Nikka: ja bym to zrobiła tak :
a+b+c+d+22 = 70
a+b+c+d = 70 − 22
a+b+c+d = 48 /:4
13 gru 15:44
grzesiek: 12, −25, 48, −17
2 sty 09:07
grzesiek: srednia algebraiczna 12, −25, 48 −17?
2 sty 09:17