matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że
Sławomir:
log
24
6=a to log
6
256=
4(1−a)
a
Proszę o pomoc bo nie wiem z której strony do tego podejść
25 lis 19:54
Tadeusz:
1
1
1
1−a
=
=a ⇒ log
6
4=
−1=
log
6
24
1+log
6
4
a
a
4(1−a)
log
6
256=log
6
4
4
=4log
6
4=
a
25 lis 20:10