matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz rozwinięcie dziesiętne , podaj przyblizenie do 0,1 i oblicz bledy przybl
brcu:
5
Wyznacz rozwinięcie dziesiętne liczy
podaj przyblizenie do 0,1 i oblicz błędy
9
przybliżenia Jeśli można prosiłbym o zapisanie wszystkich oblicznen
25 lis 19:46
brcu:
Pomoże ktos
25 lis 20:14
brcu:
:(
25 lis 21:56
plplol:
prosze o pomoc
26 lis 14:34
Janek191:
5
= 0,555... ≈ 0,6
9
5
3
5
3*9 − 5*5
2
Δ = 0,6 −
=
−
=
=
9
5
9
5*9
45
Δ
2
9
2
δ =
=
*
=
= 0,08
5
9
45
5
25
26 lis 14:45