Dla jakich wartości parametru m funkcja f(x)=(1-1/2m)x-4 jest malejąca?
Maykello: Dla jakich wartości parametru m funkcja f(x)=(1−1/2m)x−4 jest malejąca?
b) Czy dla m=4 punkt P(2−;3) należy do wykresu tej funkcji?
25 lis 19:45
azeta: jaka to funkcja? kiedy taka funkcja jest malejąca?
b) podstaw i zobacz
25 lis 19:45
co:
a)funkcja liniowa jest malejaca gdy wspolczynnkik kierunkowy (a) jest <0
b)podstaw i sprawdz
25 lis 19:46
Maykello: No gdybym wiedział jak to zrobić to bym tu nie prosił o pomoc
25 lis 19:50
azeta: toteż pomagamy zrozumieć schemat zadania a nie rozwiązać go w całości za Ciebie, aby to jakoś
zaowocowało w przyszłości
25 lis 20:47
Janek191:
a = ?
25 lis 20:56