matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź współczynnik kierunkowy
Maykello:
Znajdź współczynnik kierunkowy i wyznacz równanie prostej przechodzącej przez punkty: A= (−2,1) B=(2,3)
25 lis 19:40
Sławomir:
y−1=
3−1
2+2
(x+2) y=
1
2
x+2 współczynnik kierunkowy to
1
2
25 lis 19:45