matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
zaq1:
Jaki czas jest potrzebny, aby lokata P osiągnęła wartość K przy stopie procentowej R i kapitalizacji ciągłej, gdy: a) P= 150 000 zł , K= 210 000 zł , R=2,1% b) P= 41720 zł , K= 50 000 zł , R= 3,75 %
13 gru 15:25