Operon próbna
Metis: olek pisałeś dziś maturę próbną z Operon'u?
25 lis 14:59
Benny: Pisałeś rozszerzenie? Było coś ładnego?
25 lis 21:30
Mila:
Masz linka do matury?
25 lis 21:52
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
Moze jutro bedzie w Gaziecie Wyborczej
25 lis 21:54
Mila:
witam
25 lis 22:09
25 lis 22:12
Mila:
Dziękuję.
25 lis 22:27
Metis:
25 lis 23:00
olekturbo: 
Jutro Ci powiem czy łatwa
25 lis 23:02
Metis: Mi większego problemu nie sprawiła tylko czy rachunki dobre

Z R nie zrobiłem dwóch zadań, jedno było niesprecyzowane, z dowodem geometrycznym.
A podstawa to już ... bułka z masłem
25 lis 23:05
Benny: No to jutro dowodzik trzeba będzie zrobić
25 lis 23:06
Metis:
25 lis 23:09
Benny: Jest już gdzieś?
26 lis 10:21
ZKS:
Benny przecież wrzuciłem link. Zjeżdżasz na dół i szukasz matematyki.
26 lis 11:31
26 lis 11:39
Benny: Ok, dzięki

Nie byłem pewny czy to to.
26 lis 11:50
Benny: @Metis Chodzi o zadanie 14?
26 lis 11:55
Eta:
Zad.14
Jeden ze sposobów ( inny niż podają w kluczu)
Jeżeli α=30
o to ΔDBE jest prostokątny o kątach 30
o, 60
o ,90
o
| | a√3 | | a | | a2√3 | |
wtedy |DE|= |
| i |EB|= |
| to P(DBE) = |
| |
| | 2 | | 2 | | 8 | |
| | (2a)2√3 | |
zaś P(ABC)= |
| = a2√3 |
| | 4 | |
| | 1 | |
zatem P(DBE)= |
| P(ABC) −− zgodne z założeniem z treści zadania |
| | 8 | |
więc
α=30o
c.n.w
26 lis 12:33
Metis: | | 4(1−a) | |
Czy jeśli w zadaniu 11 wyszedłem od postaci log6256= |
| i pokazałem że jest |
| | a | |
równoważna log
246=a to jest źle ?
W 8 liczyłem to tak:
x−>x
o
Stąd:
x−>−
√7
W kluczu jest jakoś inaczej.
W 13 nie zapisałem warunku a≠0 , bo przeciez przy x
2 nie stoi zaden parametr , no to chyba
jasne

A jeżeli chodzi o 14 brak precyzji o jaki kąt chodzi− który oznaczyli jako α .
26 lis 13:33
Eta:
zad 11/
| | 1 | | 1 | | 1−a | |
log246=a ⇒ |
| =a ⇒ 1+log64= |
| ⇒ log64= |
| |
| | 1+log64 | | a | | a | |
| | 4(1−a) | |
to log6256= 4log64 = |
| |
| | a | |
c.n.w
26 lis 13:46
Benny: | | 2x(x2−4)−2x(x2−1) | |
f'(x)= |
| |
| | (x2−4)2 | |
| | 2x3−8x−2x3+2x | |
f'(x)= |
| |
| | (x2−4)2 | |
26 lis 14:19
Metis:
| | (−√7)2−1 | | 6 | |
f(−√7)= |
| = |
| =2 |
| | (−√7)2−4 | | 3 | |
| −x2+7 | | 1 | | −(x2−7) | | 1 | |
| * |
| = |
| * |
| = |
| x2−4 | | x+√7 | | x2−4 | | x+√7 | |
| −(x−√7)(x+√7) | | 1 | | −x+√7 | |
| * |
| = |
| |
| x2−4 | | x+√7 | | x2−4 | |
x−>−
√7
26 lis 15:48
olekturbo: Cześć

Wyjatkowo latwa, jak dla mnie matura. Jedno zadanie trudne
26 lis 16:27
Metis: Które masz na myśli ?
26 lis 16:28
olekturbo: Z dowodzeniem geometrycznym, jakos tego nie czuje
26 lis 17:25
Metis: Ja też za nią przepadam. Nigdy nie wiem od czego zacząć.
Na R zrobiłem wszystkie oprócz równ. trygonometrycznego , zawiesilem się cos4x.
No i rachunek odpadł, tego jeszcze nie robiliśmy, a sam jeszcze się nie uczyłem
26 lis 17:28
olekturbo: Ja dzis wlasnie pisalem sprawdzian z rachunku

Od jutra powtórka do matury. Myslę ze z
matematyki nawet dobrze mi pojdzie. Gorzej z fizyka
26 lis 17:30
Metis: Też zdaje fizykę, ale z nią nie wiążę swoich nadziei i z resztą planów

Chce napisać dobrze matmę i niemiecki .
26 lis 17:32
olekturbo: Ja angielski

Na jaki kierunek studiów się wybierasz i dokąd?
26 lis 17:33
Metis: Chciałbym uderzyć na AGH kierunek Informatyka, lub telekomunikacja. Są dość wysokie progi na
wszystkie informatyczne kierunki, więc nie wiem jak to będzie

Powalczę jeszcze o ten
indeks, może a nóż widelec

Czytałem także o Lotnictwie na PW − bardzo ciekawy kierunek, ale w Warszawie mam brata więc
uciekam jak najdalej

Poza tym wybierając taki kierunek zawodowo byłbym związany tylko i
wyłącznie z dużymi miastami, gdzie rozwija się przemysł lotniczy

A ty już coś wybrałes?
26 lis 17:40
olekturbo: Myśłałem o Automatyce i Robotyce bądź Informatyce na PW, ale są dosyć wysokie progi. Jak
wyjdzie tylko matematyka to Politechnika Gdańska − Informatyka na wydziale ETI

Bo jeden
przedmiot się tylko liczy
26 lis 17:41
Metis: Do Wrocławia mam daleko, ale też złożę na PWr
26 lis 17:42
jakubs: Metis jak ja się na AGH dostałem, to Ty też się spokojnie dostaniesz
26 lis 17:52
Metis: Świetnie napisałeś maturę to się dostałeś

Ja zawsze coś popsuję
26 lis 17:53
kyrtap: też daleko mam a jestem we Wro , powodzenia


!
26 lis 17:56
Metis: ~Dzięki
Patryk
26 lis 18:04
Metis: Zadanie z logarytmem źle

Wyszedłem od tezy i 0 punktów.
1 gru 21:04
kyrtap: a masz wyniki?
1 gru 21:10
Metis: Tylko rozszerzenia

75%
Niezaliczone zadanie z logarytmem −3 pkt. Nie zrobiłem dowodu geometrycznego −4pkt.
I w jednym z zadań zjadłem warunek Δ>0 − 2 pkt.
Na 33 pkt. ( odliczone zadania z rachunku, stereometrii)
Nawet jestem zadowolony
1 gru 21:15
kyrtap: fajnie fajnie jak na ten okres

gratulacje
1 gru 21:16
Metis: *72 %
1 gru 21:16
Metis: Dzięki Patryk, ale nie była trudna
1 gru 21:17
52: No graty
1 gru 21:18
bezendu:
Szału nie ma
1 gru 22:24
Metis:
1 gru 22:28
5-latek: Czesc
bezendu 
czy już prowadzisz jakies rozmowy w tej sprawie o której pisales ?
Jeśli tak to zycze CI powodzenia
Metis się poprawi
1 gru 22:28
bezendu:
Cześć.
Ale ja już dostałem odpowiedź w tej sprawie i od wakacji zaczynam

Więc wszystko po mojej
myśli idzie, oby tak dalej.
1 gru 22:36
5-latek: No to super
1 gru 22:41
bezendu:
Też się ciesze, mam nadzieję, że uda mi się wyjechać na chociaż semestr wymiany do Szwecji
1 gru 23:18