matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bez
monika:
wspólny dzielnik wielomianów P(x) i Q(x )to (x+1), zapisać tożsamość Bezouta, podając postać wielomianów w(x) i v(x)takich, że x+1=w(x)P(x)+v(x)Q(x) P(X)=x
2
+2x+1 Q(x)=x
2
−1
25 lis 13:51