Bardzo proszę o rozwiązanie tego zadania:)
Beata: Naszkicuj wykres funkcji f. podaj dziedzinę i przedziały monotoniczności tej funkcji oraz
równania asymptot jej wykresu f(x) = 1/ x−4 (/)− kreska ułamkowa
25 lis 12:29
J:
| | 1 | |
to hiperbola f(x) = |
| przesunięta o 4 w prawo |
| | x | |
25 lis 12:31
J:
| | 1 | |
a jeśli f(x) = |
| − 4 , to o 4 w dół |
| | x | |
25 lis 12:31
Beata: a jakie są równania asymptot?
25 lis 12:57
J:
| | 1 | | 1 | |
a która funkcja jest właściwa ? 1) f(x) = |
| , czy 2) f(x) = |
| − 4 ? |
| | x − 4 | | x | |
25 lis 13:00
Beata: 1
25 lis 13:02
J:

tutaj masz wykres
25 lis 13:03