matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Monotoniczność ciągu
nowy:
n
a
n
=3−
n+2
πn
a
n
=sin(
)
2
a
n
=arctg(n) To już nie ograniam
25 lis 10:19
J:
b) wypisz cztery początkowe wyrazy ciągu
25 lis 10:23
nowy:
a) i b)
25 lis 10:31
J:
wiesz jak wygląda funkcja arctgx ?
25 lis 10:36