matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblocz
basia:
Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych wybieramy losowo jedna liczbę .oblcz prawdopodobieństwo tego ze będzie to liczba podzielna przez 30
24 lis 22:32
Janek191:
I Ω I = 90 I A I = 3
3
1
P( A) =
=
90
30
24 lis 22:33