matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy..
Admatix:
125
Oblicz. Log
25
3 + log
5
√
3
24 lis 22:25
Eta:
...=3
24 lis 22:29
Admatix:
1
123
Ale jak do tego dojsc ja zatrzymuje sie przy tym ze
log
5
(3*
)
2
√
3
24 lis 22:34
Godzio:
1
Najpierw
log
5
3 = log
5
3
1/2
= log
5
√
3
, a później dodawaj.
2
24 lis 22:36
5-latek:
Wzory
24 lis 22:36
Admatix:
Dzieki godzio.
24 lis 22:38
Admatix:
24 lis 22:39
5-latek:
No to
I przy okazji niech się przysni ze
125
log
5
= log
5
125−log
5
√
3
√
3
24 lis 22:46