matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
y:
pierwiastkami wielomianu w(x)=2x
3
+ax
2
+bx+c są liczby −1,2,3 oblicz współczynniki a,b i c
24 lis 22:08
Bogdan:
w(x) = 2(x + 1)(x − 2)(x − 3) = ... wymnóż i odczytaj wynik
24 lis 22:20