matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Magda :
Ze zbioru liczb{1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11} wybieramy losowo jedna liczbe.Oblicz prawdopodoieństwo otrzymania liczby podzielnej przez 3 lub przez2
24 lis 21:34
Janek191:
I Ω I = 11 A = { 2,3,4,6,8,9,10} I A I = 7
7
P(A) =
11
25 lis 09:02